Clockworks (New Version 1.5)

Preset exchange

Moderators: Disciple, zlovatt

Post Reply
Jorritschulte
Posts: 47
Joined: July 14th, 2008, 12:19 pm
Location: The Netherlands

December 5th, 2009, 6:32 am

This Preset is using A Custom Effect
How To instal:
place The 'Jorrit Schulte' Folder in your preset folder

Go into the After effects Folder, inside of 'Support Files' and open PresetEffects.xml
Scroll down to the end, and right Above </Effects>
paste the code that's inside of PresetEffect.xml (i like to hit Enter a couple of times before </Effects> first)

Or watch Video Tutorial on how to install:
http://vimeo.com/8616238
________________________________________________________________________________________________________________

With this new Preset, you can create Clocks, or countdowns
you can add Time, with fully functional switches and parameters!

just apply this Preset on a Text Layer, and your done!
Since this is using a text layer, you can do everything what you could normaly do with a text layer, like Choosing an Font, colors, Etc.!

Watch preview or Tutorial here:
http://ae.tutsplus.com/tutorials/motion ... om-effect/

1.5 Update
New in this version:
  • Millisecond Fix
    Negative Time (+controlls)
    Separate Millisecond separation Sign...
    Flicker Seperation Signs (For Monnospaced Fonts)
    Start Counting at Start layer
    Small UI changes
i got a lot of "Flicker" Problems While creating v1.5, i think i got it right now, but if it doesn't work as you would expect, contact me :wink:

Like This Preset? Consider Donating!

€: Image
$: Image

This is what keeps Me Going Guys! :wink:
Attachments
CS5_Clockworks_v1.5.03.rar
Presets:
Clockworks 1.5.03 For CS5
(3.79 KiB) Downloaded 2787 times
Clockworks_v1.5.03.zip
Presets:
Clockworks 1.5.03
(4.19 KiB) Downloaded 3173 times
Last edited by Jorritschulte on August 14th, 2012, 9:03 pm, edited 1 time in total.
lowtech19
Posts: 3
Joined: January 28th, 2010, 9:34 am

August 14th, 2012, 6:55 am

have you done any work to port this script to the mac CS 5.5? i could really use this script but i cant figure out how to paste the XML code into my presetsEffects file because ... well there isn't one there.

TY
Jorritschulte
Posts: 47
Joined: July 14th, 2008, 12:19 pm
Location: The Netherlands

August 14th, 2012, 9:01 pm

lowtech19 wrote:have you done any work to port this script to the mac CS 5.5? i could really use this script but i cant figure out how to paste the XML code into my presetsEffects file because ... well there isn't one there.
on a mac, you right click on "Adobe After Effects CS5.5.app" and click "Show Package Contents".
Then go to Contents > Resources > PresetEffects.xml
Post Reply