pt_CropPrecomps (formerly Crop Layer Sets)

Moderator: Paul Tuersley

Navstar
Posts: 68
Joined: February 16th, 2009, 12:41 pm

April 9th, 2015, 11:29 am

It's a great script that I use all the time.

But I'm just curious why CropPrecomp doesn't crop Illustrator layers set to document size? Is it only looking at the bounding box of each layer and not the visual contents?
Attachments
CropPrecompTest collect.zip
(588.03 KiB) Downloaded 305 times
Paul Tuersley
Posts: 704
Joined: June 5th, 2004, 7:59 am
Location: London, UK

April 11th, 2015, 12:50 am

Yes, that's correct. It's only looking at the bounding box so it won't work if your layers are imported as document sized.
If it were to scan for pixels it could end up being incredibly slow, depending on how well it could be optimised.
Navstar wrote:It's a great script that I use all the time.

But I'm just curious why CropPrecomp doesn't crop Illustrator layers set to document size? Is it only looking at the bounding box of each layer and not the visual contents?
Post Reply